lesinformatie

Yoga is een oefening voor lichaam en geest. Door de verschillende fysieke houdingen aan te nemen houd je de spieren sterk en soepel. Daarnaast werkt yoga ontspannend voor de geest, doordat je bewust werkt met de adem en met energie. Ook hebben sommige houdingen een direct effect op het zenuwstelsel en brengen het tot rust.

Aurora yoga biedt de volgende yogavormen aan (ga naar de rooster pagina voor tijden):
vinyasa yoga
een dynamische, soms krachtige vorm van yoga waarin houdingen elkaar in een flow opvolgen waarbij beweging en adem op elkaar afgestemd zijn
flow yoga
een dynamische vorm van yoga waarin houdingen elkaar opvolgen in een rustige flow met aandacht voor de ademhaling
gentle flow yoga
een zachte vorm van yoga waarin houdingen elkaar opvolgen in een rustige flow met aandacht voor de ademhaling
relax & renew
een verdiepende, rustige en zachte les bedoeld om je energie weer in balans te brengen na de drukte van de dag. Er wordt telkens een combinatie gemaakt van houdingen uit de yin yoga en restorative yoga, meditatie en ademhalingsoefeningen, eindigend in een extra lange ontspanning.
restorative yoga
een rustige en zachte les waarbij de houdingen worden ondersteund met props (bolsters en dekens e.d.) om nog dieper te kunnen ontspannen
yin yoga
een rustige meditatieve vorm van yoga waarin bepaalde houdingen langer worden vastgehouden, waardoor je meer op de dieper liggende weefsels en energiebanen werkt en er ruimte ontstaat voor aandacht voor de adem en meditatie tijdens de houdingen
yin flow yoga
een combinatieles van gentle flow met yin yoga
yin & yang yoga
een combinatieles van yin yoga met vinyasa yoga
do-in
Do-In zou je ook wel ‘de yoga van de oosterse geneeswijzen’ kunnen noemen. Het is een ontspannen bewegingsvorm die meer dan 2000 jaar geleden is ontstaan in het taoïstische China onder invloed van de Chinese geneeswijzen. De Do-In combineert houdingen die bekend zijn uit de yoga, met zelfacupressuur en ademhalingsoefeningen. Deze oefeningen versterken je energie en verbeteren het afweersysteem.
De lessen in de Aurora studio duren 1 uur en 15 minuten. Hierdoor is er ook tijd voor een wat langere meditatie of ontspanning.

Meld je graag van tevoren per email aan voor een les als je deel wilt nemen.

prijzen

10 lessen € 110,00 (3 maanden geldig)
20 lessen € 200,00 (6 maanden geldig)

Losse les € 15,00
5 losse lessen kaart € 60 (15 weken geldig)

Proefles € 10,00
Try out kaart 3 lessen € 25 (eenmalig, 3 weken geldig)


Betaling kan in cash, met PIN, of door over te maken naar Triodos Bank: rekeningnummer NL 38 TRIO 0198 5048 10 ten name van Aurora yoga.

praktische informatie en tips

  • Trek makkelijk zittende kleding aan. Neem een vest of iets warms mee voor de eindontspanning. Ook voor de yin yoga is het fijn om het niet te koud te krijgen, dus lange broek en vest of shirt met lange mouwen.
  • Eet liever niet te kort van tevoren voor een les (en als toch, dan iets lichts).
  • Drink na de les voldoende (water of thee).
  • Er zijn yogamatten aanwezig, maar met name voor de vinyasa yoga is het om hygiënische redenen prettig om een eigen yogamat te hebben. Aurora yoga verkoopt yogamatten in diverse kleuren en in verschillende kwaliteiten en prijzen.
  • Laat het de docent weten als je last hebt van fysieke klachten waar je rekening mee moet houden. Ook als je zwanger bent is het nodig bepaalde houdingen aan te passen of niet te doen, dus geef dat zo snel mogelijk door.
  • Luister goed naar jezelf. Respecteer de grenzen die je lichaam aangeeft.

aansprakelijkheid

Deelname aan de lessen is op eigen risico. Aurora yoga kan niet aansprakelijk worden gesteld voor schade of letsel ontstaan voor, tijdens of na de lessen.

classes

vinyasa yoga
a more energetic and by times vigorous style of yoga in which asana's are sequenced in a dynamic flow linked to the breath.
gentle flow yoga
a soft dynamic form of yoga in which the asana's (postures) are sequenced in an easy flowing pace in connection with (and with extra attention to) the breath
relax & renew
a calm and balancing combination of meditation, breathing techniques, yin yoga & restorative yoga
yin yoga
a quiet and more meditative style of yoga where postures are held longer to work on the deeper tissues and energy lines in the body. We work with extra attention to the breath and meditation in the poses.
yin flow
a combination of gentle flow with yin yoga
yin & yang yoga
a combination of yin yoga (meditative deep stretches) with vinyasa yoga (a more dynamic, or 'yang' flow)
do-in
a gentle form of exercise originating from Chinese health traditions, combining yoga postures with self-acupressure and breathwork
Please register by email for a class if you want to participate.

Classes have a duration of 75 minutes, and are carried out in Dutch, except when noted ENGLISH (the teacher will be able to give verbal adjustments in English if necessary). There are ENGLISH SPOKEN classes on Monday, Tuesday, Thursday and Saturday (see schedule).

prices

10 classes (3 month limit) € 110,00
20 classes (6 month limit) € 200,00
Single Class € 15,00
Try Out class € 10,00
Try Out card (3 classes within 3 weeks) € 25,00
5 Single classes package (15 weeks limit) € 60,00

Payments can be made either in cash, debet card, or banktransfer to accountnumber NL 38 TRIO 0198 5048 10, Aurora yoga, Leiden
Stacks Image 145
Stacks Image 7
 
Stacks Image 1114
Stacks Image 1119